top of page

Sofistike Yaz Tarifleri

Kavurucu yaz sıcakları devam ederken, aklınıza serin bir fikir geldiyse yaratıcılığınızı canlandırmanız için 3 ‘sofistike’ tarif paylaştık!

COLD BREW LÄ°MONATA ya da 'Shakespeare's Summer'

Kahve aşığı William Shakespeare'in romantik komedya oyunu ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ ya da orijinal adıyla ‘A Midsummer Night's Dream’i yazarken soğuk bir bardak limonata içtiğini ve uykusu geldiğinde, bardağına biraz da kahve ilave ettiğini hayal edebiliyor musunuz?

Bunu, hayal edebildiyseniz, bu tarifi modernize adıyla ‘cold brew limonata’ olarak hazırlamak çok keyifli olabilir! Hatta bizce bu içecek, bir ‘yaz klasiği’ olmaya aday ! Bunun için, yarım su bardağı tercihen ev yapımı limonata’ya, isteğe göre şeker/ şurup ( tercihen GDO’suz) ilavesiyle, 1-2 shot cold brew shot eklemeniz yeterli. Bu karışımı, ‘shaker’ ile canlandırmak ve nane yaprakları ve buz küpleriyle ‘süslemek’ de güzel olabilir…

Biz bu tarife Kahve Gazetesi olarak ‘Shakespeare’s Summer’ demeyi tercih ettik!

COFFEE SODA

Ya da bizim uydurduğumuz diğer adıyla ‘Fincandaki Faust’, yaşamı boyunca kafasındaki tüm sorulara felsefik bir yaklaşımla ‘cevap arayanların’ dramatik içeceği!

Bu tarif için, kahve çekirdeğini daha da canlandırmak adına ‘Aeropress’ ile demlenmiş ve suyla dilue edilmiş 100’er ml’den oluşan bir karışım öneriyoruz. Karışıma ‘Shaker’ ile hareket kattıktan sonra, içeceğiniz servise hazır olduğunda, onu buzlu soğutulmuş bir bardağa dökün ve üzerine önceden gazı havalandırılmış-basınçsız 50 ml soda ilave edin. Aşırı karbonatlaşma olmadıkça, bu içecek sıcak bir yaz için mükemmel bir seçenek!

ICED CHOCO LATTE

Bu tarife ise biz ‘Oscar Wilde’ın Çilesi’ demeyi uygun gördük! Zevk için yaşadığını söylemekten hiçbir zaman gocunmayan O.Wilde, yaşamı boyunca tatmadığı hiçbir hazzın olmamasıyla övünmüş. Yemyeşil patikalarda, flüt sesleriyle keyfine keyif katan Wilde’ın , elinde bir fincan kahve olmaması bizce mümkün değil…İçerisine biraz da çikolata tanecikleri eklendiyse ne mutlu!

Kahve ve çikolatanın birarada olduğu tüm karışımların hazzı tetiklediği bir gerçekken, bu tarifin adının ‘çileyle’ buluşması, yaşadığı hayattan her daim keyif almak yerine kışın üşüyen, yaz gelince de ‘havalar çok sıcak’ diyenlere gelsin!

O zaman 2 shot espresyoya, 100 ml soğuk süt ve 15 g çikolata ( tercihen bitter) tozu ekleyip, shaker’da karıştırırsanız, Oscar Wilde’ı çileden kurtarmak elinizde!

Bu arada aşırı sıcak havalarda, soğuk içeceklerin kan damarlarını büzüp, kan akımını bozarak, ani kalp spazmına sebebiyet vermesi mümkün olduğundan, bu tür içecekleri içerken kalp sağlığınızı da mutlaka düşünün, her şeyin ‘aşırısından’ kaçının diyoruz…

By Kahve Gazetesi.. İzinsiz kopyalanması, evrilip, ters çevrilmesi yasal sıkıntı doğurabilir.2019

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page