top of page

Bir Espresso içerken 59. GRAMMY Ödül Törenini izledik... 

​

Asi, sert bir kahveyi çikolatayla yumuÅŸatan bir tat ancak Daft Punk ile kendini bulur...

​

2014 performansında Pharrell Williams, Nile Rodgers ve Stevie Wonder'ın yer aldığı Daft Punk, o sene yılın albümü 'Random Access Memories' ve yılın parçası 'Get Lucky' ile hit olmuÅŸtu. 

​

Grup 12 Åžubatta 59. Grammy Ödüllerinde Los Angeles'ta canlı performans aldı. 

​

Töreni James Corden sundu. 'ADELE' gecenin yıldızıydı! En iyiler arasında 2016'da kaybettiÄŸimiz David BOWIE de anıldı...

​

International Business Times haberine göre; George Michael ' Fastlove' ile Prince, "Jungle Love", "The Bird", "Let's Go Crazy" ve Bee Gees; 'Stayin' Alive', 'Tragedy', 'How Deep is your Love' ve 'Night Fever'  ile anıldı. 

​

Haberler Linkinde Leonard Cohen, David BOWIE özel yazımızı okumayı ihmal etmeyin... 

​

​

 

22.Uluslararası ANKARA CAZ FESTİVALİ, 2018

PROGRAM DETAYI ANKARA JAZZ DERNEĞİ RESMİ WEB SAYFASINDA!

 

22.Uluslararası Ankara Caz Festivali BAŞLADI!

Bu yıl 22. yaşını kutlayan Uluslararası Ankara Caz Festivali, 8-13 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da caz rüzgarları estirecek. Kadın sorunlarına dikkat çekerek ‘Kadın ve Caz’ teması ile ÅŸekillenen festival programı; sergi, söyleÅŸi, atölye çalışmaları ve konserlerin yer aldığı geniÅŸ yelpazesiyle tüm sanat severleri rengarenk bir müzik ÅŸölenine davet ediyor.

Sergi açılışı ve kulüp konserlerinin ardından Atlantic Records’un kurucusu Ahmet Ertegün anısına KARSU tarafından verilecek Bilkent Station’daki konserle festival baÅŸlıyor.

Yenilenen yapısı ile altı gün boyunca, Bilkent Station Festival Alanı, Samms Bistro, BÄ°S by Newcastle kulüp konserleri ve Tepe Prime Avenue açık hava sahnesi dahil olmak üzere birçok farklı mekanda ve gündüz saatlerinden baÅŸlayan zengin programıyla müzikseverlerle buluÅŸacak.

Temasından beslenen festival, ağırlıklı olarak kadın ile ilgili projelere yer vererek aynı zamanda bilet gelirlerinin bir bölümü ile de burs fonunu desteklemeyi hedefleyerek toplumsal ve sosyal yanını da ortaya çıkartıyor.

Programı ek’te bilginize sunar, tüm Medya mensuplarını aramızda görmekten memnun olacağımızı belirtiriz. Davetiyelerinizi giriÅŸten alabilirsiniz.

Festival biletlerine biletix.com adresinde sahip olabilir, detaylı bilgi için http://www.ankaracazfestivali.com/tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: ankaracazfestivali Basın Bülteni 2018

 

AYIN HIT JAZZ ALBÜMLERÄ°

 

Yılların SHADES’i...Namı-ı diÄŸer ‘Süleyman abi’ (Özyıldırım) gri ÅŸehrin iÅŸini tutkuyla yapan ender simalarından bir müzik duayeni.

 

Tunalı Pasajı’nın merdiven altı eÅŸsiz plakçısı.

 

Online Gazetemiz için ayın Jazz önerilerini bizlerle paylaÅŸtı.

​

Ä°ÅŸte ayın EN’leri

 

Elio Villafranca & Jass Syncopators -Caribbean Tinge 

​

Heads of State- Four In One ( Gary Bartz, Lary Willis, David Williams, Al Foster) 

​

JD Allen 

​

​

​

Peki Ya 'BLACK COFFEE' SÄ°ZE NEYÄ° ÇAÄžRIÅžTIRIYOR?

​

BLACK COFFEE’ Sonny Burke tarafından yazılmış, 1938’lerden bir parçadır.  Sarah Vaughan bu parçayı 1949’da Kolombiya’da seslendirmiÅŸtir.

 

Peggy Lee ise kendine ait yorumunu 1953’te gerçekleÅŸtirmiÅŸ ve 1956’da ‘Black Coffee’  bir albüm olarak piyasaya sürülmüÅŸtür.

 

Aynı parça, Ella Fitzgerald yorumuyla, isteÄŸi üzerine Wislawa Szymborska’nın cenazesinde çalınmıştır.

(kaynak: wikipedia; coff&jazz)

​

​

​

SABÄ°T KÖÅžE 

 

NEDEN KAHVE GAZETESÄ°? 

​

Çünkü sizlere, kahvenizi içerken keyifle okuyabileceÄŸiniz bir 'Online GAZETE' hazırladık... Bu arada kahveyi, sanat ve müzikle buluÅŸturduk.

​

Kahve HAKKINDA NELER BÄ°LÄ°YORUZ?

​

Kahvenin geçmiÅŸi, en az 10. yüzyıla kadar uzanır. Orijinin Etiyopya olduÄŸu düÅŸünülen bu doÄŸal içeceÄŸin uyarıcı etkisi, ilk defa Sufi manastırlarında Yemen'de keÅŸfedilmiÅŸtir. 16. yüzyıl itibarıyla ünü, Orta DoÄŸu, Güney Hindistan, Persler, Türkler ve Kuzey Afrika'ya kadar uzanmıştır. Sonraları da Balkanlar'a, Ä°talya'ya ve Avrupa ve Amerika'ya sıçramıştır. 

​

Kahve, kelime olarak Arapça'daki 'qahwah' tan gelir ve Ä°ngilizce'deki anlamı 'coffee' ise, 1582 senesinden beri kullanılmaktadır. Arapça'daki 'qaha' nın açlık anlamına gelmesi sebebiyle, bu içecek 'açlığı bastırması' anlamında ün kazanmıştır. Aynı zamanda, yine Arapça'daki 'quwwa' yani enerji anlamına da gelir. DiÄŸer taraftan, Kaffa, Etiyopya'da bu bitkinin yetiÅŸtirildiÄŸi Krallığı'n da adıdır. 

​

En bilinen kahve çekirdeÄŸi 'arabica' türüdür. Daha az sofistike olan bu çekirdeÄŸin tadı oldukça serttir. Toplandıktan sonra iÅŸlenen ve kurutulan çekirdekler, elde edilmek istenen aromaya göre çeÅŸitli derecelerde kavurulur. KavrulmuÅŸ çekirdek, demlenir ve 'kahve' olarak adlandırılan zanaat içecek servise hazırdır. 

​

Asidite yüksek bu içecek, içeriÄŸindeki kafein dolayısıyla uyarıcı etkiye sahiptir. Bazı kanser türlerini elimine ettiÄŸi telaffuz edilen kahvenin, miktarı abartılmadığı sürece kalp saÄŸlığına iyi geldiÄŸi de söylentiler arasındadır...

EDÄ°TÖR’ÜN  ÖZEL TARÄ°FÄ°

 

Brezilya esintisine ne dersiniz? 

​

Brezilyalı'ların ÅŸekersiz kahve içenlerle alay ettiklerini biliyor muydunuz?

​

Bizler, kahvede yenilikçi adımların peÅŸindeyiz. 'Haberler' linkimizde sizlere 'cafezinho' yu tanıttık.. 

​

Ayrıca, ısınan havalar için kahveli çözümler ürettik. 

​

Artık 'Cold Brew', o bildiÄŸiniz 'cold brew' da deÄŸil... Kahvenizi buzlu ve sodalı içmeyi denediniz mi?

​

White BrewCaipicoffeeBirita Casa de Cocktail tarifleri 'Haberler'de...

​

Bu yaz, kahvenizi siz yapın! Yeni tariflerinizi bizimle paylaşırken #kahvegazetesi hashtag'li paylaşımlarınızla bize ulaşın...

​

​

Sevgiyle sunulan kahve, herÅŸeyden lezzetlidir.

​

2016'da Kayan Yıldızlar? 

Sizler için yazdık ...

Türkiye Aeropress Åžampiyonu

Kahve Festivalleri

Üçüncü Dalga Kahve Akımı

Sosyo Kültürel Ä°çerikler

ve dahası...

 HABERLER'de 

Tatması Sizden 

Anlatması Bizden...

 

 

Kahvenizi Nasıl Alırdınız? 

​

Hayalinize konsantre olup, onu gerçeÄŸe dönüÅŸtürecek bir kahve mi istersiniz?

​

YOKSA

​

Ä°çinizdeki 'Mutlu ÇocuÄŸa' sıcak çikolata mı ısmarlasanız?

​

​

Tarifler ' ONLINE BARISTA' 'DA! 

​

​

BU AY 'POUR OVER' DEMLEME yöntemini sizlerle paylaÅŸtık​.

​

​

​

bottom of page