top of page

OZA Kahve Dünya Pazarına Açılıyor

OZA Kahveleri sahibi Akan Oza ile markası olan OZA KAHVE üzerine bir röportaj gerçekleştirdik. Büyümeyi hedefleyen markalar için oldukça yol gösterici bir röportaj oldu.Keyifli okumalar….

OZA Kahve Markası nasıl oluştu?

OZA kahve markamız, 1984 yılında kurucumuz saygıdeğer büyüğümüz, babamız Ergün OZA tarafından 5 metre karelik bir alanda OZA kahve ücretimi ile başladı ve markamız bugünlere kadar geldi. Şu anda 1300 metre karelik fabrikaya sahibiz.

Kahvelerimiz Kıbrıs, İngiltere, Türkiye, Lübnan pazarında yer alıyor ve 1984’ten bugünlere vizyon, kalitemiz, doğruluk, dürüstlük ve çalışkanlığımız ile geldik.

OZA Kahve ne kadar sürede nasıl bir büyüme potansiyeline sahip?

OZA kahve, yeni konsept OZA coffee house /shoplarla beklediğimiz gibi güzel gidiyor. Ve, doğru zamanda doğru vizyon ile sürekli büyüme potansiyeline sahip. 18 ay gibi bir sürede gerçekleştirdiğimiz projelerimizin neticesinde, önümüzdeki günlerde 3 şubemiz açılıyor.Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

OZA coffeeshoplar için bayilik/franchising veriyoruz. Girne’den sonra Ankara ve şimdi de OZA coffeehouse olarak Gazi Magusa’da kahve severler ile buluşmaya hazırlanıyoruz.

Kıbrıs Markası olan Oza Kahve, uluslararası alanda ne gibi açılımlar yapmayı planlıyor? Bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz…

OZA kahve olarak uluslararası alanda birçok çalışmalarımız var. Bununla beraber ürün geliştirmeye devam ediyoruz ve çok yakında kahve severlerle yeni ürünümüzü tanıştıracağız.

Soguk kahve için çalışmalarımıza yeni başladık. İngiltere’de çok sayıda Kıbrıslı Türk olduğu için kahve satışlarında ön plandayız. İngiltere partnerimiz, Aytaç Food ile tüm İngiltere marketlerinde ürünlerimiz bulunmakta. Güzel bir Pazar payına hakimiz.

Markasını yurtdışına taşımak isteyenlere ne gibi pazarlama önerileriniz olur?

Doğruluk, dürüstlük ve kaliteden ödün vermemek, fuarlara katılmak ve sosyal medyayı doğru kullanmak, ürününüzü tanıtmak için çok önemli. Görseli cazip ve tadı ön plana çıkan ürünlerin, uygun ambalaj ile tanıtımı, özellikle fuar ve festivallerde önemli. Bu yolla marka bilinirliğini ön plana çıkartmak mümkün.

Bu cesur girişimden ötürü Ozo Kahveyi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz….

Röportaj: Kahve Gazetesi ; Yazar ve Röportaj sahibi izni olmaksızın kopyalanamaz.

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page