top of page

Kahve ile Hayata Yeniden DoÄŸmak



Kahvenin konu ya da konuk olduğu şarkılar vardır… Müzisyenler o şarkıları acaba ne düşünerek ya da ne içerken bestelemiş olabilirler?


Duygusal dünyası hareketli insanlar, gerçek yaşama yeterince aktaramadıkları ya da gerçekte yaşayamadıkları hayatı bir şekilde yazıya dökerler. Kimisi bunu şarkılara taşır, kimisi göklere kazır… Çoğunun ortak noktası; içtikleri o sabah kahvesidir.


Düşünceler paylaşılır fakat duygular yalnız yaşanır... Yazmak, belki de hayatın telaşlı akışına karşı verilmiş ufak bir moladır. Tıpkı, kahve içmek gibi…


İçeriğinde ‘kahve’ sözcüğü geçen yüzlerce şarkı arasından, Bob Dylan’ın 'One More Cup of Coffee' parçası, her ne kadar bir yolculuğa eşlik eder gibi yazılmış olsa da, sözler herkesin kendi hayalini kurmasına müsaade eder. Belki de bu sebeple, akıllarda en çok yer etmiş parçalardan bir tanesidir.


Bob Marley ise belki de bir double shot espresso içtikten sonra 'One Cup of Coffee'i bestelemiştir. Marley söyleminde daha nettir, sıcak ve şekerli kahvesini içtikten sonra gideceğini söyler…

Müzik bir dildir, tıpkı kahve gibi…


Bir fincan kahve içmek için her zaman zaman vardır. Peki ya duygularınızı paylaşmak için?


Natalie Cole’un ‘Coffee Time’ı, birlikte kahve içerken kalpten konuşabilen insanlar için yazılmış bir parça gibidir…


Dave Dudley ise 'Coffee Coffee Coffee'de ; bazı erkeklerin alkol, bazılarının şarap ama kendisinin sadece her zaman kahve içtiğini söyler… 1960’lardan bu yana, kulaklarımızda yer etmiş bu parça en çok da sade ve minimal bir yaşamın, kahve kadar keyif verici olduğunu vurgular.


Sert kahve sevenlere ise; Ella Fitzgerald’ın ‘Black Coffee’si iyi yazılmış bir reçete gibidir. Gidenin arkasından yapılabilecek en güzel şey ‘acı bir kahve içmektir’!


Her nerede ve kiminle olursanız olun, Bob Dylan’ın sözünü aklınızda tutun; ‘Önemli olan kahvenin tadı değil zaten, onu kiminle içtiğinizdir.’


Dylan bir de der ki; ‘Doğmakla meşgul olmayan, ölmekle meşguldür.’


O yüzden kahve ile her gün yeniden doğmak herşeyden daha güzeldir…


Ä°zinsiz kopyalanamaz. Kahve Gazetesi

Kaynak: http://www.mrcoffee.com

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page