top of page

Yeşil Kahve Çekirdeği ile Diyet Bir Hayal Mi?

Dr.Oz Show’da gündeme gelen zayıflatıcı suplement olarak bilinen yeşil kahve çekirdeğinin sağlığa etkileri halen tartışılan bir konu olarak gündemini koruyor!

FDA ( Gıda ve İlaç Ajansı) açıklamasına göre; yeşil kahve çekirdeğinin ‘doğal diyet suplementi’ olarak pazara sürümü ‘hatalı’ bir pazarlama stratejisi. Bu sebeple, ürünü kullananların ‘mucize’ beklememeleri öneriliyor!

Bildiğimiz çekirdekten farklı olarak kavrulmamış yeşil kahve çekirdeği, bileşiminde kolorojenik asit barındırmakta. Kimileri bu bileşenin antioksidan etkiye sahip olduğunu, günlük doz olarak 60-185 mg alındığında kan basıncını düşürerek, kilo kaybına sebep olduğunu düşünüyor.

Bilinen bir gerçek var ki; o da kavurma işleminin kahve çekirdeği yapısındaki klorojenik asit oranını düşürdüğü.

Klorojenik asidin, kilo kaybına sebebiyet verdiğine dair yapılmış araştırmalar henüz yeterli bulunmamakla birlikte, kilo kaybını desteklediği düşünülüyor. Bu konuda, ticari olarak satışa sunulmuş tablet veya suplementlerin ne derece sağlıklı olduğu ise halen belirsiz.

Yeşil kahve çekirdeği de, kavrulmuş kahve çekirdeği gibi kafein içermekte. Bu anlamda, kafeinin bilinen etkileri yeşil kahve çekirdeği içildiğinde de görülebilmekte.

Özellikle yüksek kan basıncı problemi yaşayan veya diyabetli, ilaç tedavisi gören hastaların bu ürünü dikkatli kullanmaları belirtiliyor.

İçerik izinsiz kopyalanamaz. Kahve Gazatesi

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page