top of page

Kitap Tanıtım ...


14 Şubat ÖZEL


Bir gün bir telefon çaldı... Telefondaki kişi, kalbi aşkla çarpan, tutkulu bir şair ve yazar Didem Öneş'ti. Dedi ki; bir şiir kitabı yazdım. Fotoğrafları sen çekiyorsun! Zevkle dedim... Yolculuğumuz böyle başladı.


Bir akşamüstü, gün batımına doğru zaman hızla ilerliyordu. Didem ÖNEŞ kendi tabiriyle 'yüreğiyle zoru olan' bir kadındı! Neden mi? Bu denli ince ruhlu ve hassas kadına duyguları böylesine çıplak ve eşsiz bir şiir kitabını yazdıran güç ne olabilirdi?

Bir elimde fotoğraf makinam, aklım başımda mı bilmediğim bir zamanda, güneş tam da karşıdan batarken, Ankara Tren Garı'nın eşsiz tarihi dokusunda kitabın kapak çekimine başladık...

Ekibin enerjisi çok güzeldi. Çekimde yer alan senaryo yönetmeni, makyöz, manken ve ben, çekimin fotoğrafçısı olarak, herkes 'O KADINI' düşlüyorduk ve trenin sesini duyuldu...

Neden Gardı peki? Gitmekle kalmak arasındaki bir kadın, yüreğini bir bavula sığdırmış, güneşin teninde yansıttığı o dokunun güzelliğinin farkında bile değilken, aşkı mı arıyordu yoksa kendini mi?


46 yaşında bir kadın tutkusunu bu zamana kadar nasıl da biriktirmişti...Çekimde kullandığımız o bavul ve kıyafet, sevgili Öneş'in anneannesine aitti ve belki de geçmişin kokusuydu bizi o denli senkronize bir alemde aşka bağlayan.


Öneş'in aşkı bir devrimdi. Kadınsal bir devrim! Tıpkı kitabının adı gibi; ' Ben DEVRİM yaptım, Hadi sana AŞKLA KAL'demişti.


Didem Öneş, bu şiir kitabıyla yüreğini okurlara açarken, hayata bir ucundan da olsa şiirsel bakabilenler için tutkulu bir kitap yazdı.

Yüzleşmek isteyenler.. Okuyun ve AŞKLA KALIN diyoruz.

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page