top of page

Aeropress'te 'Sürpriz' isim

2016 Türkiye Aeropress Şampiyonu Barış İŞCAN ile Motivasyonu, enerjisi yüksek ve ilham verici çok keyifli bir sohbetten çıkarımlar burada!

Barış der ki: ‘Süslü Kelimelerden Çekinmeyin’ !


2005 yılında kahve kokan bir gün, Aerobie firma sahibi ve tasarımcısı Alan ADLER, French Press’ten farklı, piston basıncıyla işleyen bir demleme yöntemi geliştirdi. Belki de sıcak su ve kahve ile en iyi aroma alabileceğiniz hem de bir o kadar pratik bir yöntem, Aeropress. Hep dediğimiz gibi.. Kahve yolculuğu başlıbaşına bir keşif...


Sene 2016; kahve dünyası Türkiye Aeropress Şampiyonasında, sektörün hiç tanımadığı bir yüz ile tanıştı. Bu isim; Barış İŞCAN’dı. 27 kişinin başvurduğu bu yarışmada kendine has, tamamen yaratıcılığının ön plana çıktığı ve belki de zirve yaptığı bir tarzda Barış, bu yarışmanın birincisi olarak, 2016 DUBLİN Dünya Aeropress yarışmasına gitmeye hak kazandı!

Barış: ‘ Nitelikli kahve içmeye 2 sene önce başladım.Yarışmaya katılmaya karar verdiğimde ilk yaptığım şey, kendime gidip bir Aeropress almak oldu. Yarışmaya hazırlanma süresince tam 2 kg kahve içmiştim...!

Aynı kahve çekirdeğini kullanarak, tüm tarifleri denediğini belirten Barış, ‘iyi bir tarif buldum ve şansım yaver gitti’ diyor...

Bana kalırsa; yeteneği ve damak tadı kesinlikle büyük bir alkış hak ediyor! Mütevazı tarzıyla, tüm kahve severlere Barış’ın önerisi, her geçen gün profesyonellerin arttığı kahve sektöründe ‘süslü kelimelerden çekinmeyip’, kendi tarzınızı yaratmanız!

Barış herkesin, kendi ‘iyi’ tarifini deneyerek bulabileceğini söylüyor. Kahvenin tek bir tat olmayıp, üçüncü dalganın en iyi tarafının bu olduğunu ifade ediyor ve aynı çekirdek, farklı demleme yöntemi ve farklı tatlarla herkesin evinde ‘nitelikli kahve’ yapabileceğinin altını çiziyor.

Barış’la olan röportajımızda en dikkat çekici noktalardan bir tanesi de, Dublin’de gerçekleşen Aeropress Şampiyonasının en önemli kriterinin herkes için ‘eşitlik’ olduğu... Yarışmadan tam 2 saat önce, herkese eşit miktarda verilen tek çeşit kahve çekirdeği ve ‘çark-ı felek’ usulü seçilen değerlendiricilerin olduğu tam olarak eşit şartlar, bu Şampiyonanın en belirleyici özellikleri.

Barış’ın tavsiyesi, bu yarışmaya gitmeye hak kazanan adayların, Dünya Şampiyonalarına kendi ekipmanlarıyla gitmeleri.

Eğlence ve kahve kokusunun eksik olmadığı, festival kıvamında geçen bu tür Şampiyonaların duyuruları, uluslararası platformların web uzantılı haberlerinden ve Türkiye’deki belirli firmaların sayfalarından takip edilebilir.


Nitelikli Kahve Severlere Barış’tan En İyi Kahveye Ulaşmanın Sırrı:

‘Çekirdeği kalın çekerseniz, kahvenizin aroması ortaya çıkar. İnce çektiyseniz, bitter/ acı tat alırsınız. Farklı yöntemler denemekten çekinmeyin.’


Her bir fincan, o çekirdeğin yetiştiricisi, kavurucusu ve demleyicisinin bir kompozisyonu diyen Barış İŞCAN, herkesin kendi seveceği kahvesini keyifle yaratabileceğini düşünüyor.


Çekimlerde bize mutfağını açan Crop Coffee Shop'a teşekkürlerimizle...


TEBRİKLER BARIŞ!

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page