top of page

Coffee Shop açmak isteyenler

BİR KAHVE DÜKKANI MI AÇMAK İSTİYORSUNUZ?

Kahveye olan tutkunuz nasıl başarılı bir iş modeline dönüşür?

Çekinmeyin, Danışın!

Danışmanlık ücretleri kimi zaman pahalı da olsa, bu sizin işletmenize ayıracağınız maliyeti kesinlikle düşürmeye yönelik bir harekettir.

Bütçeniz sınırlı ise, internet üzerinden de yapabileceğiniz araştırmalarınıza ‘network’ zincirini de dahil etmeniz gerekebilir.


Bol Bol Araştırın!


Yapabildiğiniz Kadar Çok Kahve Dükkanı İşletmecisiyle Tanışın!


Bir başka işletmecinin, iyi/kötü tecrübelerini aktarması size zaman kazandırabilir. Belki de, dışarıdan kolay-mış gibi görünen bu sektöre hiç girmeyebilirsiniz de!


Bu Sektörde Kendinize Yer Edinin!


Kahveyle ilgili dergi, röportaj, haberleri mutlaka takip edin. Festivallere mutlaka katılın ve network’ünüzü zenginleştirin.


İş Planı Oluşturun!


Finansal ihtiyaçlarınızı ortaya koyacak, gelecekteki harcamalarınız da dahil 6 ay- 2 yıllık bir iş planı ortaya koyun. İşletmenizin hedef kitlesini ( aile/arkadaş çevresi gibi), lokalizasyon, çevredeki diğer benzer yatırım modellerini belirleyin.

Bir kahve dükkanı ortalama maliyeti 80,000 TL- 250,000 TL arasında olabilir. Hedef kitleniz ve ürün yelpazenize göre bu maliyet yükselebilir.


Amacınız doğrultusunda ne kadar çok araştırma yaparsanız, gün gelir bir kahve danışmanı da olabilirsiniz ve yaratıcı enerjinizi vizyonunuzu daha da geliştirmek adına formule edebilir, sektöre yenilik dahi katabilirsiniz.


Ayrıca işletmeniz için ödeyeceğiniz kira bedeli, toplam bütçenizin %6-8’ini geçmemelidir. Lokasyon seçiminde, yol/yaya trafiğini de dikkate alsanız iyi olur...


Aynı Anda Herşeyi Yapmaya Kalkışmayın!


İşletmenizin hedefini baştan belirleyin. Aynı anda geniş bir mutfak menusu, alkol seçeneği, gece yarılarına kadar açık bir cafe ya da üçüncü dalga kahve akımı sunan, latte sanatıyla bunu zenginleştiren, müşteri kitlesi hem aile hem öğrenci kitlesi olan, kitap okumak için muhteşem bir yer ama aynı anda ızgara kokan bir cafe olmayın. Bu yöntem, işletmenizi kısa zamanda sekteye uğratacaktır.


Hedef kitleniz, işletmenize yön vermelidir ve bu kitlenin sizi seçmek için bir sebebi olmalıdır.Aynı zamanda bu kitle için ilham verici bir ortam sunmalısınız. Ancak bu şekilde, işletmenizi sürdürebilir kılarak, aynı zamanda da büyütebilirsiniz.


Ayrıca, sınırlı bir alanda çok şey yapmaktansa, o sınırlı alanı olabilecek en yaratıcı tarzda tasarlayarak kendinize de yer bırakmanız estetiğin yanısıra fonksiyonel de bir yaklaşımdır ve her zaman ‘işler’.


Çalışanlarınızla Gurur Duyun!


Güleryüzlü bir işletme tüm kusurlarını örter...Çalışanınız, işletmenizin yaratıcı yönünü, kalitesini yansıtır. Bu yaklaşım ayrıca, müşteri kitlenizin de belirleyicisidir.

Unutmayın! Ekibinizin müşteriyle iletişim kurması çok önemli. Cafe’nize o kapıdan çıktıktan sonra o müşterinin tekrar gelmek isteyip istememesi tamamen bu kişilerin elinde ...


Ekipman


Ekipman, başarınızın altın anahtarı gibi görünüyorsa da, karınızın 6 ay-3 yıllık diliminde başlangıçta aldığınız mali risk belki de temel belirleyici unsurdur. Bu anlamda, başlangıçta işletmenizi idare edecek bir ekipmanla işe başlamanız ve karınızı artırdıkça ve işletmeniz başarıya ulaştıkça, daha iyi bir ekipmana geçmeniz daha akıllıca olabilir... Kahve makinasına harcayacağınız ekstra maliyetten kıstığınız meblağı iyi bir su filtresine harcamanız, iyi bir kahve sunmanız için daha önemlidir. Gerekirse ilk zamanlarda pour-over demleme yöntemleriyle de Barista’nız minimum maliyetle mükemmel kahveler yaratabilir.


Pazarlama


Sunduğunuz kahvenin tadını beğeniyorsanız, onu tanıtabileceğiniz tüm sosyal alanları kullanmamanız için sebep olabilir mi...?

Kahve artık bir kültür hareketi iken, bu akımı maksimum yaratıcılığınızı kullanarak daha da zenginleştirmek sizin elinizde!

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page