top of page

2016'da Kayan Yıldızlar

'Rock and Roll Hall of Fame'’in Dev İsimleri

David Bowie

David Robert Jones (8 Ocak 1947 – 10 Ocak 2016), İngiliz şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve aktör. Müzik, sanat ve tasarım profesyonel kariyerinin bir parçasıydı.

1970'lerde yaptığı çalışmaları, görsel show’ları, popüler müziği ile yaşamı boyunca bir yenilikçiydi. ABD'de beş platin ve yedi altın sertifika alan sanatçı, 140 milyona ulaşan rekor satışları ile dünyanın en çok satan müzik sanatçılarından biridir.


Müzik piyasasına sunulan efsane albümleri; ‘Space Oddity’ , The Man Who Sold the World’, ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars’ Bowie’nin hafızalarımızdan silinmez imzasıdır..


Yine 2016'da kaybettiğimiz George Michael ve efsane isim Madonna ile sayısız çalışmaları olmuş David Bowie, 2016’nın kayan yıldızlarından…

Karaciğer kanserine yenik düşen Bowie, yaşam ve ölüm arasındaki gelgitlerini albümü ‘Blackstar’ (2016) ile noktaladı ve müzik yaşamında ölümsüzlüğünü bir defa daha kanıtlayarak bizlere veda etti.



Leonard Cohen

Leonard Norman Cohen ( 21 Eylül 1934 - 7 Kasım 2016), Polonya asıllı bir aileden gelen, Yahudi kökenli Kanada doğumlu yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen.


Müzikal dünyaya ilk defa şiirsel bir dille adım atan Leonard Cohen, bas bariton ses tonuyla sanat yaşamında dev bir isim olmuştur.


Dance me to the End of Love’ ile akıllarda kalan, ‘Anthem’ ile bizi o çatlaktaki ışığa çağıran, ‘Waiting For the Miracle’da aşk ile dans eden, müthiş gözlem gücü, politik ve kültürel sivriliği ile başlıbaşına ironik bir akımdır.


İsrail’de savaştığı yıllar ona, utanç ve acıyı bütün bir şekilde anlattığı ‘Lover Lover Lover’ı yazdırmıştır. Yalnızlık ana temasıdır. Budizm’den etkilenmiş olması belki de depresif yıllarına şifa gibi geldi. Kalbimizde hep o sesiyle kaldı..


Ondan geriye bizlere, 26 Album, 12 Kitap, 55 Çizim kalmıştır. 21 Ekim 2016’da satışa sunulan ‘You Want It Darker’ albümü, sanatçının ‘Teldeki Bir Kuş Gibi’vedasıdır…

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page