top of page

Dünyayı Kurtaran Adam; Bay Kahve!


Kahvenin ‘cinsiyeti’ mi olurmuş demeyin!

İzlediğimiz çoğu filmde dünyayı kötülerden kurtaran hep ‘erkekler’!

Küresel ısınma karşıtı gelişmiş ülkelerin, dünya pazarına sattıkları silahlar düşünüldüğünde, dünya gündeminde cinsiyet eşitliğinin algılanmasına daha çok zaman var diyebiliriz…

‘Belki de dünyayı hep erkekler kurtardığı içindir’… Bilinmez! Yeryüzüne geldiğimiz ilk andan bu yana dünyanın başı bir türlü dertten kurtulmadı ve ne Star Trek ne de Matrix, dünya izleyicisini uyandıramadı!

Ne dünya savaşları oldu, Superman bile elinde bir fincan kahveyle televizyon karşısına çıkıp, ‘artık huzurla uyuyabilirsiniz’ diyemedi!

Peki… Game of Thrones’un Kral Arthur’u ile Star Wars’un Luke Skywalker’ı karşılıklı kılıç kuşansaydı ne olurdu?! Belki de karşılarına 90’ların sci-fi Fifth Element’inin Milla Jovovich’i çıkar, bir çırpıda kötülüğü alt ederdi!

Sonuçta Marslılar hala dünyayı istila etmiş olmasalar da, insanlık bir şekilde kendi kendiyle bir savaşıp bir barışmaya alışır oldu.

Gelelim 5. Elemente… Ana düzlemdeki tüm elementler ‘Matrix’te 1’e eşittir. Çin felsefesine göre ‘Dünya’ bu 5 elementten ortada olandır. Feng Shui dahil temelinde Yin/Yang’ı işleyen bu akışta diğer 4 element; ateş, metal, su ve tahtadır. Bu felsefede 5. Element ‘hayat enerjisidir’.

Matrix’te ‘kahve’ kaçıncı element olabilir?!

Dünya üzerinde en büyük tarımsal ürünler arasında olan kahve çekirdeği kimleri için bir fincan keyifken kimleri için ise organik gübre!

Kullanılmış kahve çekirdekleri ‘biyodizel’ kaynağı olarak kullanılabiliyorsa ve bu ürün küresel yakıt teminine hizmet ediyorsa… Bu olsa olsa bir ‘hayat enerjisidir’. Bu bakış açısıyla, içilen her yudum kahve de aslında ‘hayat enerjisi’ olarak kabul edilebilir…

Ukrayna’da Lviv Coffee Manufacture gibi, kahvelerinin 5. elementin (Chi enerjisine atıftır) bir parçası olduğunu düşünen işletmelere şapka çıkarıyoruz!

İçtiğiniz her yudum kahvenin dünyayı iyiliğe götürecek hayat enerjisi kaynağınız olmasını dileriz...

by Kahve Gazetesi

İzinsiz kopyalanıp, paylaşılması yasal sıkıntı doğurabilir. 2019

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page