top of page

Bob ve Marley Coffee


Reggae müziğin efsanesi ‘Bob Marley’ yaşasaydı bugün 74 yaşında olacaktı!

Jamaikalı sanatçı kısacık yaşamına 130’dan fazla albüm sığdırmayı başardı ve belki de en önemlisi düşünceleriyle bir ilham kaynağıydı. Onu doğumgününde Kahve Gazetesi olarak ‘One Cup Of Coffee’ şarkısında olduğu gibi ‘Bir Fincan Kahve İçip, Gidiyorum’ sözleriyle hatırlıyoruz.

Kahve demişken…müziğiyle dünyayı peşinden sürükleyen efsanenin oğlu Rohan Marley 2009 yılından bu yana kahve sektöründe ‘Marley Coffee’ markasının sahibi.

Rohan, kahve çiftliklerinden insan sağlığına zararları saymakla bitmeyen, zehir etkili böcek ilaçlarının ( pestisid) kullanımına karşı ve bu anlamda tarlasında ‘organik çekirdek’ yetiştiriyor. Hatta ‘Babasının oğlu’ olarak çalışanlarına ‘eğer bu topraklarda herhangi bir kimyasal kullanacak olursanız, ağaçların tümünü keserim ve çalışacak tarlanız kalmaz’ diyebilecek kadar da güçlü bir yapıda!

En büyük Pazar hacmine Kuzey Amerika’da sahip olan Marley Coffee, sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla babasından aldığı ilhamla ve Rastafarian bir inançla hareket ettiğini belirtiyor. Bu arada Rastafarianlar, tüm dinlerden oluşan karma bir inanç olup, Tanrı’nın bir ruhu ve Etiyopya’nın ‘Dünya üzerindeki Cennet’ yani, -Rastafarianlar için Zion- olduğuna inanıyorlar.

Beyazlar tarafından ellerinden alındığını düşündükleri Etiyopya’nın ise bir gün tekrar Tanrı tarafından onlara hediye edileceğini düşünüyorlar.

Marley Coffee markası altında Etiyopya ve Orta Amerika’nın en iyi çekirdeklerini ‘Jamaica Blue Mountain’ adı altında üreten, ‘Tek Aşk’ bakış açısıyla iş ahlakına değer veren bir yapıyla kahve tutkunlarına hizmet eden Rohan’ın ‘etik’ anlayışının bir ömür sürekliliğini diliyoruz!

Ve, yazımızı Bob Marley’in şu sözleriyle noktalıyoruz.

‘Gerçek şu ki, herkes seni incitecek. Yapman gereken tek şey, acı çekmeye değer birini bulmak.

Kendini zihinsel kölelikten kurtar, kendimizden başka hiç kimse zihnimizi özgürleştiremez.’

Yaşasın doğaya ve insanlığa olan sevgi ve saygısıyla Bob Marley!

Bugün Bob ve Rohan Marley için bir fincan Etiyopya kahvesi içmeye ne dersiniz?!

Kahve Gazetesi yazısıdr. İzinsiz kopyalanması yasal sıkıntı doğurur.

Kaynak ve Fotoğraflar: Marley Coffee & Business Insider

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page