top of page

Americano İçip Kurt Adama Dönüşmek


Bu ne biçim başlık! demeyin...Şimdi okuyacağınız bu yazı, belki de hayata bir başka pencereden bakmanızı sağlayacak!

O zaman başlıyoruz...

‘Kahvenin cinsiyeti olur mu..?!’

Damak tadı kişiden kişiye değişebileceği gibi kadın ve erkek arasında da farklıdır. Yapılan araştırmalar, kadınların erkeklere göre tat ve kokular konusunda daha seçici olduklarını gösteriyor. Dr.Başak Tolga’nın kitabı BUNCHUM'da da bahsi geçtiği gibi ‘kokusunu severseniz tadını da seversiniz’.

Kadınlara ‘latte’ Erkeklere ‘espresso’ mu acaba?!

Bir fincan kahve yani ‘Cup of Joe’ için kadınların tercihi genellikle ‘latte’ iken erkeklerinki ‘espresso’! Sizce bu cümle yeterince inandırıcı mı?

Latte’ye göre daha az süt, daha fazla espresso oranıyla ‘Flat white’ın listeye eklenmesiyle bu fark değişmiş midir bilinmez, işin ilginç tarafı, bu fark dünya genelinde böyle 'imiş'...

Neden mi? Çünkü kadınlar rahatlarına düşkün (müş)! Peki bunun kahveyle ilgisi ne olabilir?

‘Appetite’ dergisi, ‘sert kahve’ içen kadınların daha ‘antisosyal’ olduklarını yazmış! Rahatına düşkünlerin ‘latte’, hayata iyimser pencereden bakanların, bir diğer ifadeyle ‘optimistlerin’ genellikle ‘capuccino’, hayatta önceliklerini sıraya koyan iş koliklerin ise tercihlerinin ‘filtre kahveden’ yana olduğunu belirtiyor.

Bu arada ‘flat white’ severlerin bu yazıyı okumayacağını şimdiden biliyoruz! Çünkü onlar ‘macera severlermiş’...

Espresso içenlerin sorumlu anne-baba olacağından tutun da, double espresso içenlerin sofistike bir hayatının olacağını içtiği kahveye bakarak kim bilebilir ki? Daha fazla kafein miktarına maruz kalmayı tercih eden bir kişi, büyük ihtimalle hayal gücünü çalıştırmayı seven bir yapıya sahiptir.

Ancak geleneksel tarzın dışına çıkmayı tercih etmeyen, arayış peşinde koşmayan bir filtre kahve severin, dolunaylı bir gecede Americano içerek kurt adama dönüşmeyeceğini kim garanti edebilir?

'Hayat' insanın başına gelmiş değişimlerin toplamıdır. Bu değişim, toprakta filizlenen bir tohumun heyecanıyla her gün yenilenen düşüncelere uyanabilmek olmalıdır.

Kalıplaşmış düşünceler, beyni çalıştırmadığı gibi insan algısını yontup onu düşünce tembelliğine itmekte ve böylelikle 'düşünce köleliğinin' yansıması olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bir latte severin liberal olup olmadığının dişlerindeki kahve lekesinden anlaşılamayacağı gibi iyi bir aşık olup olamayacağını da bilemezsiniz.

Daima ‘bilimsel’ olanın yanında olan Kahve Gazetesi diyor ki; ‘Siz siz olun... her gün aynı kahveyi içmeyin. Hayata baktığınız pencere aynı olsa bile, neyi sevdiğinizi ancak deneyerek bulabilirsiniz.

İzinsiz kopyalanması yasal sakınca doğurabilir. By Kahve Gazetesi, 2019

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page