top of page

'Matcha Latte' ile Kahve Molası

Sağlıklı beslenme’ hızla yükselen bir trend olarak güncelliğini koruyorken, günde 100-300 mg ve üzeri kafein alımının sağlığa olan tehditlerini görmezden gelmemeli. Bu arada biliyorum ki; kahve beni seviyor, ben de kahveyi ! Fakat bu aşkın dozu kaçtığında anksiyete kaçınılmaz hazin bir son! Bu durumda ‘Sip of Joe’ ( bu deyimi bilmiyorsanız, eski yazılarımıza göz atın;) ya da tadında bir aşk en güzel çözüm…

Kahve Beni Seviyor, Ben De Kahveyi !

Kahve içtikten sonra alınan kafein miktarı ve etkileri, kişiye göre değişmekle birlikte, arasıra vücuda ‘kahve molası’ verdirmek ve alternatif ‘sağlıklı’ çözümlerle zihni uyanık tutabilmek mümkün olmalı!

Ve, işte karşınızda ‘Matcha Çayı’! Ne çaydan vazgeçerim ne de kahvemden diyenler için ‘çok fonksiyonlu mutluluk verici’ bir içecekten daha güzel bir şey olabilir mi?

‘Matcha Latte’ sunan bir coffeeshop bulabilirseniz, holistik beslenme uzmanlarının alkışını çoktan almış bir yerdesinizdir.

‘Matcha’ çayını koyu yeşil bir toz halinde marketlerden almanız mümkün. Bu çay bitkisi ‘tencha’ adı verilen, gölgede yetiştirilen ve yüksek kaliteli çalı yapraklarından yapılır, bu nedenle fotosentez özelliği azdır ve bu bitki yavaş büyür. Sonuç olarak, zengin yeşil renkli, sağlıklı ve besin kalitesi yüksek bir bitki oluşur.

Matcha polifenoller, L-teanin (stres ve anksiyete ile mücadele eden bileşen), lif, potasyum ve klorofil açısından son derece zengindir. Bunların hepsi, serbest radikallerle savaşan antioksidanlardır. Böylece bir fincan matcha çayı içerek daha yüksek metabolizma ve detoksifikasyona ulaşabileceğiniz gibi konsantrasyonunuz artar.

'Matcha Çayı'nın KAHVEDEN EN ÖNEMLİ FARKI

Matcha, stres faktörlerini düzenleyici özelliğe sahiptir. Kısaca, sakinlik ve dinginlik verir.

Matcha, kahvenin neden olabileceği insülin ve glikoz seviyelerindeki dengesizlikleri önlemeye de yardımcı olur.

ANKSİYETEYE KARŞI ÇÖZÜM KAHVE DEĞİL, MATCHA ÇAYI

‘Kahve’ her bünyenin tolere edebileceği bir içecek olmadığı için, alternatif içecek arayışındaysanız işte size birkaç faydalı bilgi:

‘Matcha’ içeriğindeki klorofil etkisiyle, kan ve dokuların alkalinitesini korumaya yardımcı

olurken, hücrelerdeki toksinlerin, ağır metallerin de detoksifiye olmasına fayda sağlar. Amino asit L-teanin ise, vücutta gevşemeyi tetiklerken beyni uyarıcı özelliktedir.

Bazı çalışmalarda, Alzheimer hastalarına matcha çayı içirilmesinin olumlu etkileri olduğu belirtilirken, fazla dozun ters etkiye de sebep olabileceği akılda tutulmalıdır.

Polifenoller de bağışıklık sistemini yüksek tutarak, vücutta kanser hücrelerinin üremesini engelleyici olduğu gibi, çeşitli enfeksiyonlara karşı da bariyer mekanizması gösterir.

KAHVESİNDEN VAZ GEÇMEYENLER İÇİN ÇÖZÜM ‘MATCHA LATTE’ VITAMIKS

1 ya da yarım tatlı kaşığı matcha tozunu az miktar ılık su ile karıştırın.

Amaca ya da tercihe göre; 1 fincan süt ( keçi sütü ya da coconut suyu) ve muz ile karışımı daha lezzetli ve sağlıklı hale getirmeniz mümkün.

Telif: Kahve Gazetesi ( İzinsiz kopyalanması yasal sıkıntı doğurabilir).

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page