top of page

Gezegenin En Holistik Kahvesi; Coconut Coffee

Dünya genelinde toplumlar gerek mikrobiyel gerekse kanserojenik faktörlere bağlı hastalık veya ölümlerin artması sebebiyle sağlıklı beslenme yönünde farkındalık çalışmaları yapmaktalar. Özellikle de gelişmiş toplumlarda geleneksel sağlık hizmetlerini tamamlayıcı nitelikte bu gibi yaklaşımların farkındalığı yaygınlaştırması devam ederken, bireyler de sağlıklı bir yaşamı stabil kılabilmek adına daha fazla sorumluluk alma ihtiyacıyla bu bilince ulaşma hedefindeler. Diğer taraftan, alternatif tıp alanındaki bilgi kirliliğinden de uzak durmak gerekiyor.

Bu bakış açısıyla, çelişen bilgilerden kaçınmak ve en doğru alternatif beslenme yöntemine ulaşmak için çok çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilerin doğru şekilde harmanlanması önem taşıyor.

Günümüzde dünya genelinde tarım ürünlerindeki kullanımı yaygınlaşan çevresel toksinler, gerek insan gerekse çevre sağlığını tehdit eder düzeyde.Bu anlamda holistik beslenme tarzı başlıca; bireylerin fiziksel, duygusal, çevresel ve manevi yönlerini kişiselleştirilmiş bir sağlık planı ile farkındalık boyutunda tutmakla yükümlü.

Bu tip bir beslenmenin prensibi, bütünsel yaklaşım neticesinde bireye göre vücudun ihtiyaçlarının belirlenerek, kişiye özel doğal/organik gıda uyarlamaları düzenlemesine dayanıyor.

Tüm bunların ‘kahve’ ile olan bağlantısına gelecek olursak… Şifalı bitkiler ve baharatların antik çağlardan beri Atalarımız tarafından şifa amacıyla kullanıldığı bilinen bir gerçektir. Yaşam tarzı seçimleriyle de bağlantılı olarak, organik beslenme, holistik otlar, uzun ömür ve sağlıklı bir yaşamın ayrılmaz parçaları olmaya başladı.

Dünyada holistik kahve harmanları hazırlayan firmaların hedefi de tüm bu yaklaşımları destekler yönde!

‘Kahve’ asidik yapısı itibarıyla, kan dengeleri açısından mutlaka su ile birlikte tüketilmesi gereken bir içecek. Her ne kadar ‘kanser’e sebep olan faktörlerin kanın asidik yapısıyla direkt bağlantısı olmasa dahi, yine de hücre ölümünü destekleyerek belli hastalıklara zemin hazırladığı ortaya konmuş durumda.

Diğer taraftan; yapılan araştırmalar kansere yakalanmış bireylerin alkali beslenme sayesinde kanser hastalıklarının ilerlemeyip; kontrol altında tutulabildiğini gösteriyor.

‘Holistic Herbs’ firması holistik yaklaşımla ‘kahve harmanları’ sunuyor!

Örneğin; hazırlamış oldukları ‘Coconut Coffee’;

Karışımındaki hindistan cevizi sayesinde yüksek oranda potasyum içeriyor. Bunun vücuda sağladığı fayda ise; kas gücünü artırma ve işlevsel metabolizmayı destekleyici yönde. İçeriğindeki Cordyceps'in (Çin Tıppında kullanılan bir mantar cinsi) ise enerji artırıcı özelliğinin yanısıra oksijen asimilasyonunu % 44'e, biyo-hücresel enerjiyi % 55'e yükselterek, bu kahveyi gezegende en fazla enerji artırıcı içecek haline getirmesine dayanıyor!

Kaynaklar: Institute of Holistic Nutrition ve Holistic Herbs web uzantıları

İzinsiz kopyalanması yasal sıkıntı doğurabilir.

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page