top of page

Hugh Jackman ve Kahve


Avustralya’lı ünlü aktör HUGH JACKMAN’ın 1999’da Avustralya World Vision elçisi olarak Etiyopya’ya seyahat ettiğini ve kahvenin büyülü dünyasının kendisini çok etkilediğini biliyor muydunuz?

Seyahati sırasında ‘Toplumsal Kalkınma Projesi’ ekibini ziyaret eden Jackman, ‘Dukale’ adında genç bir çiftçi ile tanışır. Ailesini geçindirmek zorunda olan Dukale’nin tek geçim kaynağı ‘kahve’dir.

Bir çoğumuz için ‘bir keyif unsuru’ olan kahve çekirdeğindeki o mucize, kimileri için ‘hayata tutunduğu’ bir fidandır.

Jackman, Dukale ile tanıştıktan sonra 2011’de ‘Laughing Man/ Gülümseyen Adam Cafe’nin açılmasına ve aynı isimle bir vakfın kurulmasına öncülük eder.

Böylece, Etiyopya’nın başlıca Koçero bölgesindeki ailelerin geçimine katkı sağlayacak bir projeye de imza atmış olur. Söz konusu projeyle, bir yandan bölge halkının sağlık şartları ile eğitim standartlarıiyileştirilirken, bir yandan da bu ‘sosyal girişimcilik’ örneği altında ürüne dair değer zincirinin geliştirilmesine katkı sağlanmaya başlanmış olur.

Bu yapının CEO’su olan, Jackman’ın iş ortağı DAVID STEINGARD, ‘Laughing Man’ projesinin örnek teşkil edecek bir iş modeli olduğunun altını çiziyor. Sizce de öyle değil mi?Yoksa siz halan Jackman’ın ‘Dukale’s Dream’ filmini izlemediniz mi?!

Kaynak: http://laughingmanfoundation.org

Fotoğraf: News.com.au

İçerik 'Kahve Gazetesi'ne aittir. İzinsiz kopyalanması yasal sıkıntı oluşturabilir.

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page