top of page

Gurme Kahveler


BİR FİNCAN KAHVE…En Pahalısından Olsun!

Kopi LUWAK'ı duydunuz mu?


Peki ya Black IVORY'yi?


Menşe-i ‘Bali’ olan ve adını alan Bali dilinde ‘kahve’ anlamına gelen ‘kopi’ ile ‘Palm civet’in yerel adı olan ‘luwak’tan alan 'Kopi LUWAK' yumuşak içimlidir ve katkı maddesi içermez.


Böylesine müthiş dengeli bir doğal aromanın, dünyanın en pahalı ve en az üretilen kahvesi olması sizi çok da şaşırtmaz sanıyorum…


Peki ya bu kahve, Endonezya’nın Sumatra ve çevre adalarında yaşayan misk kedisinin dışkıladığı kahve çekirdeğinden üretiliyor desek, o kahveyi içer misiniz?


Kg başına fiyatı yaklaşık 950 Tl olan bu eşsiz tat ayrıca Filipinler, Tayland, Vietnam ve Doğu Timor’da üretilen en nadide çekirdeklerden…


B’laan kabile üyeleri tarafından yetiştirilen bu kahve çekirdeği, kahve pazarında en doğal içeceklerden kabul ediliyor. Gün ışığında 3 gün süreyle bekletilerek kurutulan bu çekirdekler şüphesiz bakterilerden arındırılarak paketleniyor.


Son olarak, ‘Toddy cats’ olarak bilinen bu misk kedileri kafeslerde tutuluyor.. Kahve severler, bu noktada hayvan severlerle ortak bir nokta bulabilse keşke…




Gurme Kahveler demişken, bir de Kuzey Tayland’da sadece ‘Black Ivory Coffee Company’ tarafından üretilen 'BLACK IVORY' kahvesi var. Bu kahve, Golden Triangle Asian Elephant Foundation tarafından ‘kurtarılmış Thai sokak filleri’nin dışkıladığı kahve çekirdeklerinden elde ediliyor. Nasıl mı?




1500 metre yükseklikteki dağlardan Mahout’lar tarafından özenle toplanan Arabica kahve çekirdekleri Thai filleri tarafından dışkılandıktan sonra güneşte kurutuluyor ve kavruluyor.


Yaklaşık 33 kg tek tek elle toplanan bu çekirdekler ancak 1 kg BLACK IVORY olarak satışa sunulabiliyor.


Dünya genelinde en nadiden ve en pahalı çekirdeklerden olarak kabul edilen bu çekirdek şüphesiz kendine has bir tat olarak sunuluyor!


Elde edilen gelirin bir kısmı, bakıma ihtiyacı olan fillerin tedavisinde kullanılıyor. Neyse ki…


Karar sizin... Hangi kahveyi içseniz diye düşünüyorsanız, bunun cevabını siz bulun istiyoruz.

Kaynak: http://www.blackivorycoffee.com

https://kopiluwakdirect.com/

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page