top of page

Dublin'den sonra sıra BUDAPEŞTE KAHVE FESTİVALİ'nde!



Kahve fincanınız elinizde dünyayı gezmek ister misiniz?


Biz Online Gazete olarak kahve kokusunu sizler için takip ediyoruz.


Bizimle birlikte kahveye dair keşfe çıkmak isterseniz bu haber tam size göre!




25 Haziran 2016’da ‘Dünya Kahvecileri’ ilk defa Dublin, İrlanda’da bir araya geldiler.


6500’den fazla insan 250 stand ziyaret ederek 1500 temsilci ile tanışma fırsatı yakaladı. Avrupa Nitelikli Kahve Derneği SCAE tarafından organize edilen ‘World of Coffee Dublin’ de katılımcılar interaktif seminer, cupping (tadım) ve etkinlik kapsamındaki forumlara ve nitelikli kahve sempozyumlarına katılma fırsatı yakaladı. Bu sempozyumlarda, endüstride stratejik gelişmeye dair yenilikçi yaklaşımlar değerlendirildi.


Tüm bunlar olurken, festival katılımcıları tabi ki İrlanda'nın doğal güzelliklerini de keşfetmeyi unutmadılar!



Şimdi Sırada 13-15 HAZİRAN 2017- Budapeşte Kahve Festivali Var!

Haziran sıcağında elinizde kahvenizle Budapeşte’yi keşfetmeye ne dersiniz?

200’den fazla kahve endüstrisinden temsilcinin yer alacağı 3 tam gün boyunca devam edecek olan festival, kahve sektörüne yönelik çeşitli yarışmalar, sempozyumlar, bilgilendirici workshop’lar ve sosyal programlardan oluşuyor.

Bir yandan kahve festivalinin tadını çıkarmak bir yandan da 16. yy’a dair tarihi dokunun şehre kattığı otantik hava eşliğinde, UNESCO listesinde yer alan Danube Nehrinde ve Buda tepelerinde gezmek, açık hava heykel müzesini ziyaret etmek güzel olmaz mı?

Festivalde ayrıca; hem geleneksel hem de yenilikçi atmosferde ‘World Brewers ’ Kupası, ‘World Latte Art’, Tadım ve Cezve/ İbrik Şampiyonası gerçekleştirilecek.

Etkinlikler arasında, gönüllü baristaların show’ları da yer alıyor. Bu show’lar kapsamında bazı baristalar Brew Bar’da farklı demleme yöntemlerine göre kahve sunarken, bazıları da Espresso Bar’da espresso, capuccino, flat White ve espresso stillemeleri sunuyor olacaklar.

‘Village’ arenasında ise, çiftçiler, yetiştiriciler ve kavurucularla tanışıp, cafe sahipleriyle sohbet etme fırsatınız var.

Bu arada 1 Ekim 2017’nin ‘Uluslararası Kahve Günü’ olduğunu unutmayın.

Size en yakın etkinliği web sayfalarından (www.internationalcoffeeday.org. ) takip edebilirsiniz.

Kaynak: http://www.worldofcoffee-budapest.com

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page