top of page

Evinizin Baristası Olun!



Elinize aldığınız o kahve çekirdeğinin serüveni ta ki fincanınızdaki kahveye dönüşene kadar bir seremonidir.

Bu seremoniyi kendi evinizde keyifli hale getirmeniz mümkün..


Kahve Gazetesi ‘Online Barista’ linkinde ‘Pour Over’ demleme yöntemini anlatırken; taze çekirdeğin önemine değinmiştik.

Şimdi de evinizin Baristası olmanız için işte birkaç tüyo..!

Kahveyi muhteşem yapan ‘Aroma’dır desek?


Bu aromayı elde etmek için kullandığınız çekirdeğin taze olması tek başına yeterli bir kriter değildir.




Kahve akımları hakkında bir fikriniz varsa, 'Bu Dalgada Ben De Varım!' diyorsanız, kendinize iyi bir öğütücü (değirmen) alma zamanınız gelmiştir.



Her öğütücü, öğütme işlemi sırasında ısınır. Çekirdek bu ısıdan ne kadar az etkilenirse, aroma o kadar cezbedici olacaktır.



Bu sebeple, öğütme derecesini manuel olarak da ayarlayabileceğiniz, kademeli bir değirmen almanızı tavsiye ederiz. Bunlar genellikle ‘iki aşamalı’dır. Böylece, demleme tekniğine göre; incelik ayarıyla partikül büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz...


Eğer; iyi bir ‘aroma’ elde etmek istiyorsanız, öğütülen çekirdeğin partikül boyutundaki hafif bir ayarlamanın tat üzerinde çok büyük bir etkisi olduğunu unutmamalısınız.


Yassı diskli öğütücüler, daha uzun zaman aralığında ısındığından; konik diskli ürünlere kıyasla tercih edilebilir. Ayrıca, paslanmaz çelik materyaller cebinizi daha az üzse de, biz dayanıklılık anlamında bu işin ideali ‘seramik’ bir öğütücü almanızı öneriyoruz…



Evde keyifle kahvenizi hazırlarken, kolaylık sağlamak adına ‘ticari’ işletmeler için tasarlanmış değirmenlerden ayrı olarak; ev tipi, iri ve az miktarda kahve çekirdeğini haznesinde bulundurabilecek bir el değirmeni tercih edebilirsiniz.


Bir diğer önemli husus; çekirdeğin tazeliğini korumak adına artan çekirdeği haznede bırakmamanız…




Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page