top of page

Kahvenizi Bir Drone Getirse?


KAHVEDE ‘NEW WAVE’ AKIMI

Son 10 yıldır kahve, fiziksel ve kültürel anlamda ‘üçüncü dalga’ olarak gündemdeki yerini koruyor. Ancak her geçen gün insanlar, farklı kahve çeşitlerine karşı tutkulu bir merak duyuyor ve yeni arayışlara giriyorlar. Diğer taraftan; global ekonomi, endüstrinin sürekli yenilenmesini gerektiriyor ve böylece ürün her gün bir yeni tüketiciye daha ulaştırılıyor.

Nitelikli kahveyi ele alırsak, bu kahve görsel anlamda, artistik bir yaklaşımla sunulurken; bir yandan da üçüncü dalga etkisi ile tüketici artık daha bilinçli.


Sonuç; ‘sert kahve’ giderek popüler hale geldi ve çağdaş kahve modellemeleri, bu hareketin bundan böyle daha geniş bir tanım altında sınıflandırılmasını gerektiriyor.


Üçüncü dalgada ilerici kahve hareketinin gelişimsel süreci artık durdurulamaz bir hal iken; şu an gelinen süreç ‘dördüncü dalga’ değil, ‘Yeni Dalga/ New Wave’dir..


Kahve dünyasının ‘elit’ tabakası, kahve çekirdeğinin artık kavrulma seviyesiyle ilgilenirken, bundan sonraki adımın ne olacağını artık New Wave’in şekillendirmesi bekleniyor.


1970’lerde ‘New Wave’ müzik doğduğu sıralarda, bu durum en başta politik anlamda punklara karşı bir meydan okumaydı. Pop müziğin synthesizer ile kaynaşması, günümüzde halen popülerliğini korumakta. Bu anlamda New Wave kahve, daha çok üçüncü dalgaya karşı bir kahve hareketi olup; unsurlarını ikinci dalgadan almaktadır.


‘Dördüncü Dalga’nın ise; New Wave’ ile doğan yeni fikirler ve uyarlamalarla eski demleme yöntemlerine yenilik getirmesi, hatta eski yöntemleri tamamen bozması bekleniyor.

Dördüncü dalga için henüz erken!

Bakalım şimdi ki ‘dijital’ çağ çocukları, gelecekte New Wave’i nasıl şekillendirecekler?! Belki de siz trafikteyken, bir ‘drone’ arabanıza kahvenizi getiriyor olacak!


Hayallerin sınırı yok… Tıpkı; New Wave’in olduğu gibi…

Kaynak: Sprudge, Şubat 2017

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page