top of page

Dünya Kahve Şampiyonası ve SCA

1982’de kurulmuş olan SCAA (Amerika Nitelikli Kahve Derneği) ve 1998’de kurulmuş olan SCAE (Avrupa Nitelikli Kahve Derneği) birleşerek, Ocak 2017’de ‘Nitelikli Kahve Derneği’ (SCA) olarak tek bir isim altında buluştular.


SCA, üyelik üzerinden işleyen bir yapıdır ve üyeler çiftlik sahipleri, barista ve kavuruculardan oluşup; kahveye ‘değer’ katmak amacıyla, nitelikli kahve endüstrisinde, daha iyi kahve standardını yakalamak üzere dünya genelinde işbirliğini geliştirme amaçlı, sürdürülebilirlik hedefli bir topluluktur.


SCA, Nitelikli Kahve Topluluğu temsilcilerinden oluşan, sektörün gelmiş geçmiş en önemli kahve etkinliğini düzenler. Etkinliklere dünya genelinde 200’den fazla kahve endüstrisi temsilcisi katılmaktadır.

Bu etkinlikler, ilham verici sempozyumlar, seminer ve workshoplar, çeşitli alanlarda sosyal programlar içerir.

Şampiyonalarda uygulanacak kurallar ve düzenlemeler, her yıl dünyanın çeşitli yerlerinden gönüllü uzmanlardan oluşan bir çalışma grubu tarafından yeniden ele alınıyor. Böylece bir yandan yarışmacıların tecrübeleri artarken, topluluk ve sponsorlar destekleniyor ve Dünya Kahve Yarışmacıları endüstride büyümeye devam ediyorlar.

Bu çerçevede, Kahve Dünyasında düzenlenen en önemli etkinliklerden Dünya Barista Şampiyonası (WBC; World Barista Championship), her yıl Dünya Kahve Etkinlikleri (WCE; World Cofeee Events) bünyesinde düzenlenen uluslararası bir kahve yarışmasıdır.


Dünya çapında ses getiren bu etkinliğin odak noktası, barista becerisi ve kahvenin niteliğidir. 50 ülkeden temsilcinin katılımıyla, espresso, sütlü içecekler, 4 orijinal içecek 15 dakikalık performans süresinde müzik eşliğinde hazırlanır.

Etkinlikte; Dünya Barista şampiyonası, Dünya Tadım Kupası Şampiyonası, Dünya Latte Art Şampiyonası , Dünya Kahve Severler Şampiyonası , Dünya Kavurucu Kupası olduğu gibi, eğlenceli aktiviteler, Espresso Bar ve Brew Bar showları da yer alır.

2016 yılı kahve dünyasına dair ayrıntılı gelişmeler O’Coffee tarafından yayımlanan '2016 Yılı Derlemesi' olarak piyasada! Kahve sektöründen 11 muhteşem insanla röportaj ve 2016 yılında dünyada kahve üzerine gerçekleşen etkinlikleri kapsayan makaleler içeriyor. Derleme ayrıca, SCAE tarafından 23-25 Haziran 2016'da İrlanda-Dublin'de düzenlenen 2016 Dünya Barista Şampiyonu olan Taiwan’lı Berg Wu’nun performansına dair bilgiler de içeriyor.




Şampiyon olan Berg Wu neler kazandı derseniz?

61 yarışmacı arasından dört gün süren yarışma sonunda şampiyon olarak;


Nuova Simonelli Musica espresso makinası,

Mahlkönig EK43 or K30 Vario AIR grinder,

Ally Coffee ile 9 günlük Brezilya Seyahati ,

Vancouver’daki Swiss Water’ ın kafeinden arındırma tesis ziyareti

Espresso Supply tarafından $500 hediye,

Barista Magazine’den Kapak Hediyesi kazandı.


Sıradaki Şampiyona;

13-15 Haziran 2017 Budapeşte Dünya Kahve Şampiyonası

  • Brewers Cup

  • Latte Art Şampiyonası

  • World Coffee in Good Spirits Şampiyonası

  • Tadım Şampiyonası

Güney Kore-Seul’de gerçekleşecek 2017 Dünya Barista Şampiyonası ve 19-21 Haziran 2018 Amsterdam Dünya Kahve Show’larındaki gelişmeler de merakla bekleniyor.


Yarışmaya katılacakların sorularını ‘World Coffee Events’ , Facebook, Twitter veya email üzerinden cevaplıyor.


Ayrıca, ‘World of Coffee App’ avucunuzun içindeki bir diğer alternatif uygulama olarak, bu eğlenceyi takip etmeniz mükemmel bir fırsat!

Kaynak: http://www.worldcoffeeevents.org

www.worldbaristachampionship.org

https://sca.coffee/

Fotoğraf: Jake Olson ( World Coffee Events)

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page