top of page

Adım Adım Nitelikli Kahve

ÜÇÜNCÜ DALGA KAHVE AKIMININ HEDEFİ: İYİ EĞİTİMLİ KESİM!

Yeni bir akım olan 'üçüncü dalga' ilk defa 2002’de Trish Rothgeb tarafından ‘Wrecking Ball Coffee Roasters’a ait bir makalede hayatımıza girdi. Rothgeb bu ‘kahve hareketini’ makalesinde, ‘dalgalar’ olarak tanımladı.


Üçüncü dalga başlıca, kahve severleri kahvenin kendisiyle büyüledi. Bu hareket ‘kötü kahve’ye olan bir tepkiydi ve ilk dalgayı yönlendiren müşteri kitlesi iken, ikinci dalga ile yükselen pazarlama ve sosyalleşme trendi, üçüncü dalgada ürünün kendisi olarak ön plana çıktı.


Kahve endüstrisindeki bu şeffaflık, tüketicinin ‘en sevdiği’ kahvenin hangi ülke topraklarında üretildiği ve ne şekilde toplanarak, hangi işlenme süreçlerinden geçtiğine kadar uzandı.


Üçüncü dalga kahve işiyle ilgilenen bu küçük çaplı kahve kavurucular genellikle bağımsız işletmeler olup, ‘iyi kahve’ seven ve onun üzerine bir iş kurarak, kendi tüketici topluluğuna sunan kahve dükkanlarından ibarettir.

Üçüncü Dalga Kahve Akımı başlıbaşına bir düşünce akımı olup, ürün kalitesine uzanan ‘sürdürülebilir’ bir uygulamadır. Bu işletme modellerinde kahve kültürü bir ‘eğitim’ gerektirir ve bu yönde eğitimli tüketicilerin bu sektörü daha da güçlendirdiğine inanılır.

Barın arkasından o eşsiz kahveleri size hazırlayan eğitimli, profesyonel kişiler 'Barista'lardır. İçtiğiniz her kahveyi size bir ansiklopedi kıvamında anlatabilirler.


Derleme/Kaynak: craftbeveragejobs.com

Güncel Haberler
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page